ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η συνεχιζόμενη ασύστολη προπαγάνδα και η καθοδηγούμενη παρουσίαση των ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης από τον Πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ κ. Παναγιώτη Θαλασσινό, εξοργίζει καθημερινά όλο και πιο πολύ τους συμπολίτες μας, που κατανοούν ότι η δημοτική αρχή έχει μοναδικό στόχο να τους κοροϊδέψει ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Η μεροληπτική παρουσίαση των ειδήσεων και η λειτουργία της τηλεόρασης στην αποκλειστική υπηρεσία του κ. Κυρίτση, τον οποίο ακολουθεί ακόμη και στα πανηγύρια, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη αντιδημοκρατικής λειτουργίας που πρέπει να σταματήσει τώρα.

Οι πολίτες της Κω δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία.

Ο κ. Θαλασσινός συνεχίζει να μη θέλει να κατανοήσει το ρόλο του και αντί να συγκαλέσει τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο χώρο του ΔΗΡΑΣ, τους καλεί σε συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, σαν να πρόκειται να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ύδρευση και στην αποχέτευση.

Το «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» ήδη από τις 26 Αυγούστου, με επιστολή του επικεφαλής της Παράταξης Κώστα Καϊσερλη στο Δήμαρχο Κω, έχει ζητήσει αλλαγές στη λειτουργία της Δημοτικής Τηλεόρασης σύμφωνα με τη νομοθεσία και εφαρμογή των αρχών δημοκρατικής ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης.

Σας αποστέλλουμε και την σχετική επιστολή.

Κως, 1 Σεπτεμβρίου 2010


Συνημμένη Επιστολή

Προς : Δήμαρχο Κω

κ. Γ. Κυρίτση

Κύριε Δήμαρχε,

όπως γνωρίζετε διανύουμε ήδη προεκλογική περίοδο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ως πολιτικός προϊστάμενος των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου Κω οφείλετε να διασφαλίσετε την αμερόληπτη ενημέρωση των συμπατριωτών μας μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης.

Το γεγονός ότι υποχρεώνετε τη Δημοτική Τηλεόραση να σας ακολουθεί σε εκκλησίες και πανηγύρια, προβάλλοντας κινήσεις σας προεκλογικού χαρακτήρα, ενώ συνεχίζουν να προβάλλονται προπαγανδιστικά μηνύματα του Δήμου με σαφή προεκλογικό χαρακτήρα, αποτελεί ύβρη προς τους πολίτες του νησιού μας που καλούνται να αποφασίσουν απερίσπαστοι για το μέλλον τους.

Από τη θέση ευθύνης που βρίσκεστε οφείλετε να επιδιώξετε τη συναίνεση όλων των παρατάξεων στην προεκλογική χρήση της Δημοτικής Τηλεόρασης και να υλοποιήσετε τη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, με πρόσκληση προς όλους τους συνδυασμούς για τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας.

Για αυτό το σκοπό απαιτούμε να οριστεί, με την συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων, δημοσιογράφος αρχισυντάκτης του Δελτίου Ειδήσεων και ο Διευθυντής του σταθμού με την ομάδα δημοσιογράφων να αναλάβουν την ευθύνη αμερόληπτης παραγωγής και παρουσίασης του Δελτίου Ειδήσεων, σύμφωνα και με τους περιορισμούς του πρόσφατου νόμου (Ν.3870, ΦΕΚ 138/09-08-2010) που διέπει τη λειτουργία των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης από τις 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Κως, 26-8-2010

Κώστας Καϊσερλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κω

Κοινοποίηση :

κ. Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου

κ. Νίκο Μυλωνά

κ. Κική Μακρή