ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ

Σε συνθήκες αβεβαιότητας για την εργασία τους στο Δήμο Κω βρίσκονται 53 νέοι εργαζόμενοι που κατετάγησαν σε σειρά προτεραιότητας για μόνιμη πρόσληψη, που δεν έχει ολοκληρωθεί, οι οποίοι κινδυνεύουν να μη διοριστούν, εξαιτίας καθυστέρησης στην εκδίκαση των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί, από το ΑΣΕΠ.

Από τους 53 αποδέχθηκαν και εργάζονται οι 46, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με βάση τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης.

Η καθυστέρηση σημαίνει ότι αυτοί οι εργαζόμενοι, θα παυθούν από την εργασία τους με την έκδοση των οριστικών πινάκων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, και θα κληθούν στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, να τοποθετηθούν ένας για κάθε πέντε εργαζόμενους που θα αποχωρούν με συνταξιοδότηση από το Δήμο, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2011. Δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Εν’ τω μεταξύ απλήρωτοι παραμένουν 11 εργαζόμενοι που απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι στο Δήμο Κω με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, για τους οποίους ο επίτροπος θεωρεί ότι δεν προσλήφθηκαν για την κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών αλλά καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες του Δήμου.

Η παράταξή μας «ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Κω» δεσμεύεται να συμπαρασταθεί στο νέο Δήμο με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και να ενδιαφερθεί αποτελεσματικά για την επίλυσή τους.

Κως, 29 Αυγούστου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου