ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οι νέοι στον αγώνα για το μέλλον της Κω.

Η κατάσταση της Κω
Είναι πραγματικότητα η οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση που βιώνει με ένταση η πατρίδα και ο λαός μας,
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η κοινωνία του νησιού μας κινδυνεύει. Κινδυνεύει να χάσει όλα όσα δημιούργησε μέχρι τώρα και να γίνει επαίτης στο ίδιο της το σπίτι. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις συνθλίβονται και ο πλούτος που με κόπους αποκτήθηκε, εξανεμίζεται.
Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι που μόχθησαν, που επένδυσαν όνειρα και ελπίδες και οι γονείς τους ξοδεύτηκαν για να σπουδάσουν, είναι στο περιθώριο.
Εκατοντάδες νέοι και νέες συμπολίτες μας βρίσκονται στην αναζήτηση εργασίας, ονειρεύονται να επενδύσουν τις δυνάμεις τους και να ζήσουν στον τόπο που τους γέννησε και τον αγαπούν.

Ανατροπή
Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι εμείς να αντιδράσουμε, να ανατρέψουμε την κατάσταση, να αλλάξουμε την μοίρα μας.
Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τίποτα δεν θα χαρίσει κανένας στο λαό μας .
Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας, που βασανίζουν όλους μας αλλά πρώτα από όλα τους νέους ανθρώπους.
Πάνω στους νέους ανθρώπους θα στηριχθούμε, σ’ αυτούς επενδύουμε, οι νέοι και οι νέες μας θα σηκώσουν το βάρος μιας άλλης αναπτυξιακής πορείας.

Ελπίδα
Οφείλουμε, είμαστε υποχρεωμένοι, να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους νέους και στις νέες του τόπου μας. Να βρούμε άμεσα λύσεις, να σταθούμε μπροστά στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με γνώση, όραμα και σχεδιασμό.
Σχεδιάζουμε έναν αλλιώτικο Δήμο, που θα έχει άλλη οργάνωση και άλλες κατευθύνσεις που ισχύουν σήμερα στην Αυτοδιοίκηση.
Ανεξάρτητα από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, εμείς θα χαράξουμε τους δικούς μας δρόμους και θα φτιάξουμε τον δικό μας Δήμο, για να σταθούμε αρωγοί και συμμέτοχοι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού μας, στο μέλλον της νέας γενιάς..

Όραμα.
Οι αναπτυξιακοί στόχοι και οι σύγχρονες παραγωγικές δραστηριότητες της Κω, για να είναι σε στέρεα βάση, πρέπει να υποστηρίζονται από τη γνώση και την επιστήμη.
Το ζωντανό ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας, που συγκροτείται από εκατοντάδες νέους ανθρώπους όλων των επιστημών, για να ενταχθεί σε νέες και σύγχρονες δραστηριότητες πρέπει να έχει την υποστήριξη επιστημονικών δομών.
Την λειτουργία αυτών των δομών μπορεί και πρέπει να καλύπτει ο ισχυρός Δήμος.
Ο μεγάλος στόχος είναι να καταστήσουμε την Κω αυτάρκη στις γνώσεις και στην παραγωγή.

Γερά θεμέλια
Κως: Μεσογειακό Κέντρο Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας
Ο ενιαίος Δήμος ιδρύει δύο επιστημονικά κέντρα με σκοπό την επιστημονική τεκμηρίωση και ανάπτυξη των νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων.
  • Το κέντρο Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και
  • Το κέντρο Ποιότητας Περιβάλλοντος και Ζωής των Πολιτών
Πάνω σε αυτά θα αναπτυχθούν οι ατομικές και συλλογικές δράσεις και οι συνεργατικές ομάδες παραγωγής και πώλησης ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και ανάπτυξης.
Για την χωροταξία, την πολεοδομία τις υποδομές τον τουρισμό το εμπόριο και το δίκτυο κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, της ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής και του ελέγχου της ποιότητας ζωής.
Με κατευθύνσεις στην πληροφορική, τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Την Χημεία, την Βιολογία και την Γεωπονία.
Αυτοί τα δύο σύγχρονα επιστημονικά πεδία θα αποτελέσουν τους πυλώνες της γνώσης, της έρευνας και της τεχνολογίας που θα στηρίξουν το σύνολο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών του Δήμου και των πολιτών της Κω.

Πέντε αναπτυξιακά προγράμματα – Ένας στόχος, η νέα γενιά.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πέντε ολοκληρωμένα προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής :
  1. Για την αναθέρμανση της οικονομίας.
  2. Για την οικονομική ανάκαμψη των οικογενειακών επιχειρήσεων.
  3. Για την αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών της Κω.
  4. Για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των πολιτών.
  5. Για την κοινωνική συνοχή, μέριμνα και ανάπτυξη.
Στόχος και των πέντε προγραμμάτων είναι η ενεργοποίηση της νέας γενιάς της Κω.
Οι νέοι και οι νέες συμπατριώτες μας πρέπει να πάρουν τις τύχες της Κω και του μέλλοντός τους στα δικά τους χέρια.
Να αναδείξουν την τεράστια δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να δημιουργήσουν ένα δεύτερο θαύμα, όπως αυτό που έφτιαξαν πριν από 30 χρόνια οι γονείς τους.

Κως 10-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου